Over ons

Marco Schonewille

‘Weer slijterij in het centrum’

Nu verdient Marco Schonewille (35) nog als timmerman de kost, over pakweg anderhalve maand verkoopt hij wijnen, speciaalbieren, whisky en ander gedestilleerd in het centrum van Almelo. ‘Het Promillage’ gaat de zaak aan De Passage 5 heten. „Er komt dus weer een slijterij in het centrum van Almelo”, benadrukt Schonewille. De geboren en getogen Almeloër had al een tijdje de wens om voor zichzelf te beginnen. Daarbij bedacht hij zich dat er, sinds de sluiting van Albert Heijn, geen slijterij meer in het centrum zit.

Schonewille schreef een ondernemingsplan en zocht contact met de stichting Start een winkel in Almelo. „Echt een steun in de rug voor een beginnende ondernemer”, zegt Schonewille. „Ze hebben me bijvoorbeeld in contact gebracht met de juiste persoon bij de gemeente. Ook hebben ze geholpen met de financiering en bemiddeld bij gesprekken met de vastgoedeigenaar.”

Het leidde er toe dat het pand in de Passage wordt gesplitst in twee units. In één daarvan komt ‘Het Promillage’. Marco’s vrouw Maaike helpt hem op donderdagavond