Glenmorangie Quinta Ruban

Glenmorangie 14yo Port Cask Finish The Quinta Ruban is één van de drie extra-gerijpte kwaliteiten. Na de eerste tien jaar rijping in ex-bourbon vaten is de whisky overgestoken op de beste vaten van de Portugese ‘Quintas’, de porthuizen, voor een extra rijping. Dit geeft de whisky haar robijngouden (Ruban) kleur. Het huwelijk tussen de invloed van de portvaten en de elegante, fruitige Glenmorangie huisstijl levert een whisky op met een voluptueuze rondheid, een complexe balans tussen zoete en droge smaken en een intrigerend contrast tussen fluwelige en strakke texturen. Glenmorangie 14yo Port Cask is de meest donkere en intense whisky in de Extra Matured Range. De whisky is niet koud gefilterd en gebotteld op 46% voor het optimale behoud van textuur en complexiteit.

Kleur: Zonverlicht rosé goud.
Geur: Een volle, verleidelijke neus met naar rozen geurend Turkish Delight, kamperfoelie, mandarijnen, sinaasappels en pure chocolade.
Smaak: Een zachte, fluwelige textuur en aroma’s van bessen en nootmuskaat, vermengd met munt, chocolade en sinaasappels uit Sevilla.

Soort
Malt
Inhoud – % Vol
70CL – 46,00%
Land
Schotland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button