Gamla Viognier-Chardonnay

Over deze wijn
De Gamla Viognier Chardonnay is een echte charmeur, geuren van perziken, bloemen, citrus, groene appel en meloen komen boven. Deze smaakvolle witte wijn is zeer expressief: je vindt zowel de aromatische smaken van de viognier-druif als die van de chardonnay.

Over het wijnhuis Golan Heights Winery
De wijnen van Golan Heights Winery zijn producten afkomstig uit de Golanhoogte (Israëlische nederzetting).

Zoals overal ter wereld in de beste wijngebieden, draait alles om het “terroir”, de combinatie van ondergrond en klimaat, ook bij Golan Heights Winery. Hoewel het in de omgeving van origine een warm klimaat betreft, worden de wijngaarden van dit wijnhuis, door de hoge ligging toch aangemerkt als “cool climate”. Dit, in combinatie met de vulkanische ondergrond, maakt dat hun wijnen tot de top van de wereld behoren.

De meest bekende wijngids over Israëlische wijnen, Rogov, geeft Golan Heights Winery 5 sterren en schrijft: “Vanaf het moment dat zij hun eerste wijnen produceerden in 1984, is er geen twijfel dat Golan Heights Winery de regio op de wereldwijnlijst heeft geplaatst. Zij zijn de leider in kwaliteit. De chef-wijnmaker, Victor Schoenfeld, weet goed wat hij doet. Hij heeft zijn opleiding in Californië, Frankrijk en Australië gehad en combineert oude- en nieuwe wereldstijl”.

De Yarden wijnen vormen het boegbeeld van het wijnhuis. Hier komen de mooiste druiven van de beste wijngaarden in samen. De naam verwijst naar de rivier de Jordaan (Yarden in het Hebreeuws). Naast de Yarden wijnen zijn er de Gamla wijnen. Gamla was een oude stad op de Golanhoogte, waarnaar deze toegankelijke wijnen zijn vernoemd. Iets minder gecompliceerd maar zeer zuiver. De wijnen uit de Hermon serie zijn gemaakt door meerdere druivensoorten te combineren: ongecompliceerd en lekker bij vele gelegenheden.

Land van herkomst: Golanhoogte (Israëlische nederzetting)
Serveertemperatuur: 10 – 12 °C
Smaak: Droog
Subgroep: Witte wijn
Wijnhuis: Golan Heights Winery
Appellation: Galilea
Alcohol: 13.5
Gerechten: Gegrilde zalm, kip, asperges, zeevruchten.

€13,49

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button