Whisk(e)y & Bourbon.

Hieronder een kleine greep uit ons assortiment whisk(e)y's & bourbon's. Vind je hier niet wat je zoekt? Wij hebben ruim 185 soorten op voorraad in de winkel.

De combinatie van 'pot still' whiskey en 'fine grain' whiskey maken deze Jameson heerlijk veelzijdig van smaak. In de subtiele blend proef je tonen van kruiden, noten, vanille en een hint van zoete sherry. Doordat de drank drie keer gedistilleerd wordt, ontstaat een milde, zachte whiskey die zeer geschikt is om puur te drinken. Maar Jameson  leent zich ook perfect voor bijvoorbeeld een whiskey mix ginger ale of een  Jameson whiskey sour cocktail . Al in 1780 legde John Jameson in de Bowstreet Distillery in Dublin de basis voor zijn whiskey, die zou uitgroeien tot 's werelds meest favoriete Ierse whiskey. Zijn motto hierbij was 'Sine Metu', wat 'zonder vrees' betekent en nog steeds vermeld staat op iedere fles Jameson.
Deze uitstekende single grain scotch whisky wordt uitsluitend gemaakt van zwaar geturfde gemoute gerst in de moutkamer van de Loch Lomond Distillery. Vervolgens wordt het gerijpt in een combinatie van first en refill bourbonvaten uit de eigen kuiperij van Loch Lomond.

Proefnotitie:
Neus: Kruidnagel, vanille en zwarte bes.
Smaak: Zoet pittige turf, groene appel, limoen, citrus en anijs.
Afdronk: Frisse en droge afdronk met turfrook.

<strong>€30,49</strong>
Ontdek The Glenlivet Caribbean Reserve, een single malt whisky met een tropisch karakter waarin je op een geheel andere wijze kennismaakt met de huisstijl van Glenlivet whisky. Om tot deze tropische traktatie te komen, hebben de whiskymakers van Glenlivet deze single malt gedeeltelijk op ex-rumvaten nagrijpt. Dit resulteert in een goed gebalanceerde, soepele whisky die je een zomers gevoel geeft. Zoete aroma's van peer en rode appel krijgen gaan over naar hints van banaan. Rijke karamel toffee smaken worden opgevolgd door tropisch fruit.

Soort
Malt
Inhoud - % Vol
70CL - 40,00%
Smaak
Zacht, Caramel en Tropisch Fruit
Land
Schotland

<strong>€37,99</strong> nu €31,99
€37,99
Speyburn 10 Year, ' Een stevige borrel', zeggen sommige over deze whisky, of 'zo worden ze niet meer gemaakt'. Beide uitspraken zijn correct. Een fles Speyburn 10 year old is als een Mercedes S-klasse uit 1990: hij ziet er niet geweldig uit (u zou met beide niet naar een chic feest willen), maar de inhoud is veel beter dan moderne producten. Deze bijzondere whisky heeft tonen van kersenpit, perzik uit blik en peren in de neus. Licht bloemig en geparfumeerd, maar goed in balans. Met wat water proeft u Haribobeertjes, de groene, om precies te zijn. De smaak is romig, met vanillecustard en witte chocolade. Een kleverige afdronk.

Speyburn is aan het eind van de negentiende eeuw gebouwd bij Rothes in Morayshire. Ze was de eerste Schotse distilleerderij waar de gerst in speciale vaten werd gemout. Het idee hierachter was eenvoudig: in plaats van de gerst met de hand te keren, werd deze klus geklaard door de kiemende mout in langzaam ronddraaiende ronde vaten te doen. Hoewel er nog twee andere Schotse distilleerderijen zijn geweest die deze methode gebruikten, zijn er tegenwoordig alleen in Speyburn nog dit soort vaten te vinden. Ze hebben een beschermde status en zijn de trots van de distilleerderij. Ze zijn echter sinds 1967 buiten gebruikt en zijn dus ook niet gebruikt voor de huidige whisky. Alle mout wordt ingekocht bij speciale mouters. Waarom noem ik dan toch deze vaten? Ze vormen een goed voorbeeld van de onsentimentele wijze waarop in Speyburn wordt gedistilleerd. Ze zijn er altijd in voor innovatie. Er wordt een zware, geurige spirit geproduceerd en alle vaten voor de single malt staan in de distilleerderij.

Inhoud:70 CL
Alcohol percentage:40%
Land:Schotland
Smaak (Whisky):Rijk & Aromatisch
Soort:Speyside Malt
Streek:Speyside

<strong>€29,49</strong>
Glen Scotia 15 YO
Glen Scotia double cask
Glen Scotia Vivtoriana
Talisker Skye
Talisker 10 YO
Talisker Storm
Smokehead is een rijke whisky met een intense smaak, sterk beïnvloed door turf en zeewier. De smaak is fruitig en inmens, je herkent sherry, jodium, toffee, rook en zeezout. Een zeer krachtige whisky voor de ervaren whiskydrinker. Drink hem puur of met een druppeltje water, de geur en smaak komen dan nog beter tot hun recht.

Soort
Malt
Inhoud - % Vol
70CL - 43,00%
Smaak
Fruit, Turf en Karamel
Land
Schotland

<strong>€41,99</strong>
Smokehead
Smokehead high voltage
Smokehead sherry bomb
Ardbeg Ten
Ardbeg Uigeadail
Bushmills Original 1L
Bushmills Black Bush.
Bushmills 10 yo
Connemara
Paddy
Peaky Blinder Irish Whiskey
Jameson Black Barrel
The Irishman Single Malt
Tullamore Dew
Teeling Small Batch
Teeling Single Grain
Teeling Single Malt
Jack Daniels Old NO7
Jack Daniels Honey
Jack Daniels Fire
Jack Daniels Apple
Gentleman Jack
Jim Beam
Jim Beam Honey
Jim Beam Double Oak
Loch Lomond Signature
Loch Lomond Original
Loch Lomond Single Grain
Inchmurrin 12 YO
Glenfiddich 12 yo
Glenfiddich Fire & Cane
Glenfiddich IPA Experiment
Glenfiddich Solera 15 yo
Deze whisky wordt nog altijd op exact dezelfde manier gedistilleerd als bijna 200 jaar geleden. Dat gebeurt in de smalle, lantaarnvormige koperen ketels die destijds door de oprichter van het merk, George Smith, zijn ontworpen. Voor The Glenlivet Founder's Reserve worden speciale eikenhouten vaten gebruikt die zorgen voor de kenmerkende fruitige smaken van The Glenlivet. Daarnaast zorgen ongebruikte Amerikaanse vaten voor een hint van romige zoetigheid. Het resultaat van het distilleerproces is een uitzonderlijke whisky met een buitengewoon goed gebalanceerde smaak.

Soort
Malt
Inhoud - % Vol
70CL - 40,00%
Smaak
Zacht, Sinaasappel, Peer en Karamel
Land
Schotland

<strong>€37,-</strong>
Glenlivet Founders Reserve
Glenlivet Captains Reserve
Glenlivet 12 yo
Glenlivet 15 YO
Glenmorangie Original 10 yo
Glenmorangie Lasanta 12 yo
Glenmorangie Quinta Ruban 14 yo
Glenmorangie Nectar Dór
Highland Park 10 yo
Highland Park 12 yo
Bowmore 12 yo
Bowmore 15 yo
Laphroaig 10 yo
Laphroaig Select
Laphroaig Quarter Cask
Oban 14 yo
Johnnie Walker Red
Johnnie Walker Black
Johnnie Walker Double B;lack
Johnnie Walker Green Label
Call Now Button