Leganza Verdejo

Over deze wijn
De Verdejo-druif, die zoveel furore maakt in Rueda, blijkt zich ook prima thuis te voelen op het wijngoed van Condesa de Leganza. Lichtgeel met duidelijk groene reflecties.

Complex van geur, stuivend en fris, met tonen van tropisch fruit zoals ananas, citrus, een vleugje venkel en pas gemaaid gras. Droog en vult direct de mond met heerlijke fruitige aroma’s. Tintelend fris en heel verrassend met heerlijke vruchtenzuren die de wijn uiterst levendig maken.

In 1999 werd een begin gemaakt met de modernisering van een oud wijngoed in het noorden van La Mancha van 550 ha, in de buurt van Quintanar de la Orden. Dit deel van La Mancha, met glooiende wijngaarden, bezat reeds enige reputatie voor de kwaliteit van de wijnen. Er werd geinvesteerd in een nieuwe bodega, voorzien van de modernste apparatuur en strartte een omvangrijk herplantingsprogramma.

De eerste oogsten bewezen direct dat hier met een juiste aanpak voortreffelijke wijnen gemaakt kunnen worden. Aangemoedigd door dit succes werd, toen de kans zich voordeed, besloten om nog een aantal aangrenzende percelen ter grootte van bijna 600 ha bij te kopen, zodat het wijngoed inmiddels bijna 1.100 ha meet.

Land van herkomst: Spanje
Druiven: Verdejo
Serveertemperatuur: 10 – 12 °C
Houtlagering: Geen
Gerechten: Lichte voorgerechten, vis, zeevruchten, aperitief.
Wijnhuis: Condesa de Leganza
Appellation: Castilla
Alcohol: 12.0
Smaak: Droog
Subgroep: Witte wijn

€5,25

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button