Mar de lisboa wit

Over deze wijn
De druiven voor deze wijn komen van klei- en kalkrijke bodem. De wijn heeft een heerlijke frisse en aromatische neus van citrus en tropisch fruit. Fris met mooie zuren.

Over het wijnhuis Quinta de Chocapalha
Quinta de Chocapalha mag met recht een familiebedrijf genoemd worden. In de jaren ’80 kochten Alice, een Zwitserse, en haar man Paulo Tavares da Silva het bedrijf, en investeerden fors in wijngaarden en winery. Zij leiden het bedrijf nog steeds en ook hun dochters zijn actief binnen Quinta de Chocapalha. Andrea Tavares is exportmanager en haar zus Sandra Tavares is één van Portugals meest talentvolle wijnmaaksters. Ook een aantal andere Portugese wijnhuizen voorziet zij van haar expertise.

De 45ha wijngaarden zijn gesitueerd vlak boven Lissabon en vallen onder de DO Vinho Regional Lisboa. Reeds in de 16e eeuw werd er lovend over de uitstekende wijngaarden bericht. De wijngaarden zijn beplant met internationale rassen zoals Cabernet Sauvignon, Syrah, Chardonnay en Sauvignon Blanc maar ook typisch Portugese rassen zoals de Arinto, Verdelho, Tinta Roriz, Touriga Nacional, Touriga Franca en Castelão. Onlangs werd er een compleet nieuwe kelder in gebruik genomen waardoor Quinta de Chocapalha klaar is voor de toekomst.

Land van herkomst: Portugal
Druiven: Arinto, Verdelho
Appellation: Vinho Regional Lisboa
Alcohol: 12.5
Gerechten: Frisse salade, asperges, gerookte vis, aperitief.
Wijnhuis: Quinta de Chocapalha
Serveertemperatuur: 10 – 11 °C
Smaak: Droog
Subgroep: Witte wijn

€7,60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button