Mooiplaas Chenin Blanc

Over deze wijn
De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van oude bush vines (losstaande, laaggesnoeide wijnstokken), uit de slechts 2 ha grote Houmoed wijngaard. Vanuit deze wijngaard, gelegen op 280 meter boven zeeniveau, is False Bay te zien. In de avond waait er een verkoelende zeebries door de wijngaarden. Dit alles resulteert in een prachtige goudgele wijn, met in de neus tonen van tropisch fruit en appel. De wijn is prachtig in balans, vol met aroma’s van mango en meloen, prettige zuren en een licht mineralige toets.

Over het wijnhuis Mooiplaas
Mooiplaas Wine Estate and Private Nature Reserve zoals het bedrijf voluit heet, is prachtig gelegen tussen de majestueuze, vruchtbare bergen en twee oceanen in het beroemde wijngebied Stellenbosch. Het totale Estate bestaat uit 250 hectare waarvan ongeveer 100 hectare aan wijngaarden en 60 hectare natuurreservaat. Het bedrijf is al jaren eigendom van de familie Roos.

Mede omdat het natuurreservaat vlak naast de wijngaarden ligt is milieuvriendelijke en duurzame wijnbouw essentieel. Er worden dan ook geen bestrijdingsmiddelen in de wijngaarden gebruikt. Één van de belangrijkste kenmerken is het vele hoogteverschil op het terrein. Dit zorgt voor veel verschillende microklimaten binnen de 100 hectare aan wijngaarden. Dit biedt uiteraard veel mogelijkheden maar vraagt ook veel kennis van wijnmaker Louis Roos.

Een groot aantal traditionele methodes worden gebruikt tijdens het wijnmaakproces. Louis Roos is van mening dat wijnen authentiek moeten zijn en eer doen aan hun herkomst. Wijnen dienen elegant, in balans en gestructureerd te zijn. Kortom: plezier toevoegen aan het leven !

Land van herkomst: Zuid-Afrika
Druiven: Chenin Blanc
Serveertemperatuur: 10 – 12 °C
Smaak: Droog
Subgroep:Witte wijn
Wijnhuis: Mooiplaas
Appellation: Stellenbosch
Alcohol: 14.0
Gerechten: Garnalen, gegrilde vis, romige pastagerechten, gegrilde kip.

€12,49

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button