Mooiplaas Langtafel Rose

Over deze wijn
Voor de Mooiplaas Langtafel Rosé zijn Pinotage druiven gebruikt. De wijn is prachtig zalmroze, met een mooie neus van aardbeien en kersen. De wijn is heerlijk fruitig en makkelijk doordrinkbaar met een mooie frisse afdronk.

Over het wijnhuis Mooiplaas
Mooiplaas Wine Estate and Private Nature Reserve zoals het bedrijf voluit heet, is prachtig gelegen tussen de majestueuze, vruchtbare bergen en twee oceanen in het beroemde wijngebied Stellenbosch. Het totale Estate bestaat uit 250 hectare waarvan ongeveer 100 hectare aan wijngaarden en 60 hectare natuurreservaat. Het bedrijf is al jaren eigendom van de familie Roos.

Mede omdat het natuurreservaat vlak naast de wijngaarden ligt is milieuvriendelijke en duurzame wijnbouw essentieel. Er worden dan ook geen bestrijdingsmiddelen in de wijngaarden gebruikt. Één van de belangrijkste kenmerken is het vele hoogteverschil op het terrein. Dit zorgt voor veel verschillende microklimaten binnen de 100 hectare aan wijngaarden. Dit biedt uiteraard veel mogelijkheden maar vraagt ook veel kennis van wijnmaker Louis Roos.

Een groot aantal traditionele methodes worden gebruikt tijdens het wijnmaakproces. Louis Roos is van mening dat wijnen authentiek moeten zijn en eer doen aan hun herkomst. Wijnen dienen elegant, in balans en gestructureerd te zijn. Kortom: plezier toevoegen aan het leven !

Land van herkomst: Zuid-Afrika
Druiven: Pinotage
Serveertemperatuur: 12 – 14°C
Smaak: Droog
Subgroep: Rosé
Wijnhuis: Mooiplaas
Appellation: Stellenbosch
Alcohol: 12.5
Gerechten: Geroosterde vis of kip, salades, pizza’s of pastagerechten zoals een lekkere zomerse pastasalade.

€5,65

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button