Osborne Port White

Over deze wijn
De druiven worden volledig ontsteeld, waarna fermentatie plaats vindt in roestvrij stalen vaten. Als de wijn een alcoholpercentage van 6-9% heeft bereikt, wordt wijnalcohol van 77% toegevoegd waardoor de fermentatie stopt en de natuurlijke zoete smaak in de wijn behouden blijft. Vervolgens wordt de wijn in 550 liter vaten gedaan, zogenaamde “pipes”waar hij twee jaar rijpt. De wijn heeft een goudgele kleur en is opvallend fris met veel bloemige tonen. Veel fruit en tonen van honing completeren het smaakpalet. De wijn heeft een prachtige balans tussen zoet en de fijne zuren.

Het begon allemaal zo’n 240 jaar geleden toen een pionierende Engelse koopman uit Exeter genaamd Thomas Osborne verhuisde naar het Spaanse Cadiz om een handelsbedrijf te starten in met name wijn . In dit tijdperk werd het merk Osborne bekend mede doordat Thomas Osborne twee premium sherry vaten wist te verkopen in 1845 aan de “royal family”. Sherry is de bakermat voor het succes van het merk Osborne. De versterkte wijn met de Spaanse stier op het etiket is tot op de dag van vandaag dan ook nog steeds het paradepaardje van de familie.

Maar we mogen zeker niet voorbijgaan aan de uitstekende Port van dit merk en niet te vergeten de brandy.

Osborne produceert uitstekende Port. Voor de Ports van hen worden bekende Port druiven gebruikt als Touriga Nacional, Touriga Francesca, Tinta Roriz, Tinta Amarela, Tinta Barroca, Malvasia Fina , Codega en Gouveio afkomstig uit de Douro Vallei. De wijnen worden gebotteld in de bekende havenstad Vilanova de Gaia, vlakbij de stad Porto. De naam Osborne op de fles garandeert een uitstekende kwaliteit Port.

Land van herkomst: Portugal
Alcohol: 19.5
Smaak: Zoet
Subgroep: Sherry/Port
Wijnhuis: Bodegas Osborne
Serveertemperatuur: 12 – 14 °C
Houtlagering: 24 maand
Gerechten: Aperitief (goed gekoeld), foie gras, combineren met tonic/mint over ijs.

€8,70

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button