Sartori Bardolino

Over deze wijn
Afkomstig van de hellingen langs de zuidoost oever van het Gardameer, rondom het Bardolino Classicogebied.

Het gebied kent een bijzonder beschut klimaat, met een heel lang, stabiel najaar dankzij de nabijheid van het Gardameer, het grootste zoetwaterreservoir van West-Europa, terwijl het, aan de voet van de Monte Lessini, wordt beschut tegen koude wind vanuit het noorden. De bodem bestaat uit door gletsjers aangevoerd gesteente.

Helder rood van kleur.

Heerlijk fruitig van geur.

In de mond is de wijn rond en zacht van smaak, met volop fruit.

Over het wijnhuis Sartori di Verona
Wat eind 19e eeuw begon met een eigen wijngaard van Pietro Sartori om zijn hotel van goede wijn te voorzien is in vier generaties uitgegroeid tot één van de belangrijkste wijnproducenten van Veneto: Sartori di Verona. Nog altijd gevestigd op het familiewijngoed in Negrar, in het hart van Valpolicella Classico, heeft de export een grote vlucht genomen: Sartori exporteert maar liefst 80% van zijn productie.

Het bedrijf bezit in alle bekende classico-zones wijngaarden en heeft bovendien een aantal bijzondere topwijnen uit individuele wijngaarden. Samen met de bekende oenoloog Franco Barnabei beheert men de groei van de druiven in de wijngaarden en de vinificatie van de wijn.

De stijl van Sartori variëert van klassiek gerijpt tot modern en jeugdig, van verfrissend droog tot rijk en intens. Tot de hoogtepunten van Sartori behoren ongetwijfeld de verrukkelijke ‘Regolo’, een fraaie Ripasso en de uitgesproken Amarone della Valpolicella. Deze wijnen worden tot de top van Italië gerekend.

Land van herkomst: Italie
Druiven: Corvina (Veronese) Rondinella Molinara
Serveertemperatuur: 12 – 18 °C
Houtlagering: Geen
Gerechten: Pastagerechten, gevogelte.
Wijnhuis: Sartori di Verona
Appellation: Bardolino
Alcohol: 11.5
Smaak: Fruitig
Subgroep
Rode wijn

€6,46

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button