Sartori Pinot Grio Rose

Over deze wijn
Pinot Grigio is een druif met een zachtroze schil. Na een lichte persing blijft het sap in contact met de schilletjes. Pas wanneer er netvoldoende kleur aan onttrokken is volgt de persing. Daarna wordt de most geklaard en volgt de vergisting met behulp van speciaal

geselecteerde gisten bij gecontroleerde temperatuur.

De wijn heeft een unieke, bleek-koperen tint.

Hij heeft een aantrekkelijk aroma van bloemen, citrus en rood fruit.

Fris, sappig en lekker fruitig van smaak.

Over het wijnhuis Sartori di Verona
Wat eind 19e eeuw begon met een eigen wijngaard van Pietro Sartori om zijn hotel van goede wijn te voorzien is in vier generaties uitgegroeid tot één van de belangrijkste wijnproducenten van Veneto: Sartori di Verona. Nog altijd gevestigd op het familiewijngoed in Negrar, in het hart van Valpolicella Classico, heeft de export een grote vlucht genomen: Sartori exporteert maar liefst 80% van zijn productie.

Het bedrijf bezit in alle bekende classico-zones wijngaarden en heeft bovendien een aantal bijzondere topwijnen uit individuele wijngaarden. Samen met de bekende oenoloog Franco Barnabei beheert men de groei van de druiven in de wijngaarden en de vinificatie van de wijn.

De stijl van Sartori variëert van klassiek gerijpt tot modern en jeugdig, van verfrissend droog tot rijk en intens. Tot de hoogtepunten van Sartori behoren ongetwijfeld de verrukkelijke ‘Regolo’, een fraaie Ripasso en de uitgesproken Amarone della Valpolicella. Deze wijnen worden tot de top van Italië gerekend.

Land van herkomst: Italie
Druiven: Pinot Grigio
Serveertemperatuur: 10 – 12 °C
Houtlagering: Geen
Gerechten: Voorgerechten met vis en wit vlees, antipasti, mediterrane salades, pastaschotels met vis, koud vlees, ravioli, olijven, diverse kazen.
Wijnhuis: Sartori di Verona
Appellation: Veneto
Alcohol: 12.0
Smaak: Fruitig
Subgroep: Rosé

€6,49

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button