Sartori Valpolicella

Over deze wijn
Afkomstig uit de heuvels ten noorden van Verona, rondom het Valpolicella Classico-gebied.

Het gebied kent een bijzonder beschut klimaat, met een heel lang, stabiel najaar dankzij de nabijheid van het Gardameer, het grootste zoetwaterreservoir van West-Europa, terwijl het, aan de voet van de Monte Lessini, wordt beschut tegen koude wind vanuit het noorden. In de bodem mergel en klei.

Helder rood van kleur

De wijn heeft een subtiel parfum van aangename fruitaroma’s.

De wijn is droog, met een soepele, zachte met tonen van rood fruit.

Over het wijnhuis Sartori di Verona
Wat eind 19e eeuw begon met een eigen wijngaard van Pietro Sartori om zijn hotel van goede wijn te voorzien is in vier generaties uitgegroeid tot één van de belangrijkste wijnproducenten van Veneto: Sartori di Verona. Nog altijd gevestigd op het familiewijngoed in Negrar, in het hart van Valpolicella Classico, heeft de export een grote vlucht genomen: Sartori exporteert maar liefst 80% van zijn productie.

Het bedrijf bezit in alle bekende classico-zones wijngaarden en heeft bovendien een aantal bijzondere topwijnen uit individuele wijngaarden. Samen met de bekende oenoloog Franco Barnabei beheert men de groei van de druiven in de wijngaarden en de vinificatie van de wijn.

De stijl van Sartori variëert van klassiek gerijpt tot modern en jeugdig, van verfrissend droog tot rijk en intens. Tot de hoogtepunten van Sartori behoren ongetwijfeld de verrukkelijke ‘Regolo’, een fraaie Ripasso en de uitgesproken Amarone della Valpolicella. Deze wijnen worden tot de top van Italië gerekend.

Land van herkomst
Italie
Druiven
Corvina (Veronese)
Rondinella
Molinara
Jaargang
2020
Serveertemperatuur
14 – 18 °C
Houtlagering
Geen
Groep
Wijnen
Gerechten
Heerlijk bij pasta’s met een niet al te uitgesproken smaak, bij wit vlees en gegrild rood vlees en bij vis met een stevige smaak, zoals stoofaal.

Wijnhuis: Sartori di Verona
Appellation: Valpolicella
Alcohol: 12.0
Smaak: Fruitig
Subgroep: Rode wijn

€7,89

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button