Tahbilk Cabernet-Shiraz

Over deze wijn
Het bouquet is robuust en genereus.

In de mond volop fruit van donkere bessen en pruimen, gelaagd met tonen van specerijen gevat in een structuur van stevige en ferme tannine.

De lange afdronk, vol verrukkelijke fruit wordt verlevendigd door heerlijk frisse zuren. Mits onder de juiste omstandigheden bewaard zal hij na verdere flesrijping nog flink aan karakter en complexiteit winnen.

Over het wijnhuis Tahbilk
Opgericht in 1860 en sinds 1925 in handen van de familie Purbrick, bevindt Tahbilk zich in het beste wijngebied van centraal Victoria, de Nagambie Lakes.

De typisch Australische blend van cabernet sauvignon en shiraz zag op Tahbilk voor het eerst het licht in de 1957 en 1958, onder de hoede van Eric Purbridge en wordt beschouwd als de eerste ‘Estate Grown’ blend in Australië. Maar het zou nog 14 jaar duren voor Eric’s zoon John deze blend in ere herstelde en hem eind jaren ’70 vier keer maakte en in de jaren ’80 nog twee keer.

Het wijngoed is Tahbilk gezegend met een flink areaal aan heel oude wijnstokken, waaronder percelen shiraz uit 1860 en 1933 en cabernet sauvignon uit 1949. De ‘OId Vines’ Cabernet Shiraz, die sinds 2010 weer, en wel elk jaar, gemaakt wordt is voor een flink deel afkomstig van deze oude percelen. Met een gemiddelde wijnstokleeftijd van meer dan 35 jaar zet hij een nieuwe standaard voor deze categorie wijnen van Tahbilk.

Land van herkomst: Australie
Druiven: Cabernet sauvignon, Shiraz
Appellation: Nagambie Lakes
Alcohol: 14.5
Smaak: Stevig
Subgroep: Rode wijn
Wijnhuis: Tahbilk
Serveertemperatuur: 15⁰-16⁰C
Houtlagering: 18 mnd nieuw en ouder Frans en Amerikaans eiken
Gerechten: Lamsvlees, harde kazen, short ribs

€24,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button