Tahbilk Grenache Shiraz Mourvedre

Over deze wijn
Aromatisch, smakelijk en vlezig met sprankelend en kruidig rood bessenfruit van de grenache, sappige en aardse shiraz-tonen, tezamen met het florale krakater en de tonen van gedroogde kruiden van de mourvèdre.

Deze wijn kan jong gedronken worden, maar beschikt over voldoende tannine om hem nog 8-10 jaar na de oogst verder te laten rijpen, wat zijn complexiteit alleen maar ten goede zal komen.

Over het wijnhuis Tahbilk
Opgericht in 1860, bevindt Tahbilk zich in het beste wijngebied van centraal Victoria, de Nagambie Lakes. In 1925 verworven door Reginald Purbrick, hebben inmiddels vijf generaties van de familie Purbrick zich bezig gehouden met het wijngoed. Vol trots wijden zij zich, met hard weken en een grote liefde voor goede wijn, aan hun unieke erfgoed: de oudste wijngaard en wijnkelder in volledig familiebezit in Victoria.

De shiraz in deze blend vormt een directe link naar de begindagen van Tahbilk in 1860: tot op de dag van vandaag beschikt het wijngoed nog over shiraz-percelen die in dat jaar zijn aangeplant. Later hebben deze “nestors” van de wijngaard gezelschap gekregen van grenache en mourvèdre. Dat biedt het wijngoed de kans de synergie tussen deze drie rassen te benutten en een “estate”-interpretatie van een klassieke Rhône blend te maken.

Zowel de pers als de wijnliefhebber sluiten deze nieuwe telg in de Tahbilk portfolio steeds meer in hun armen en het aantal medailles dat de wijn scoort blijft maar groeien.

Land van herkomst: Australie
Druiven: Grenache, Shiraz, Mourvèdre
Serveertemperatuur: 15⁰-16⁰C
Houtlagering: 12-18 mnd nieuw en ouder Frans en Amerikaans eiken
Gerechten: Stoofpotten, chili con carne, harde kazen

Wijnhuis: Tahbilk
Appellation: Nagambie Lakes
Alcohol: 14.5
Smaak: Stevig
Subgroep: Rode wijn

€14,49

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button