Tahbilk Marsanne

Over deze wijn
Zowel geur als smaak vallen op door de dichte verwevenheid van alle aroma’s: tonen van gember, nashipeer, limoen en citrus, vervat in een stalige, minerale structuur van zuren, met kamperfoelie en tonen van toast op de achtergrond

Dit is alvast een indicatie zijn van de complexiteit die met de jaren alleen nog maar zal toenemen: deze wijn zal zich zeker gedurende 25-30 jaar na de oogst verder blijven ontwikkelen.

Over het wijnhuis Tahbilk
Opgericht in 1860 en sinds 1925 in handen van de familie Purbrick, is Tahbilk gezegend met een flink areaal aan heel oude wijnstokken. Deze in beperkte oplage geproduceerde wijn is afkomstig van percelen met marsanne die in 1927 zijn aangeplant op het wijngoed; daarmee behoren ze tot de oudste marsanne-percelen ter wereld.

Het fruit wordt vroeg geoogst, wanneer de druiven nog volop zuren bevatten; er wordt niets aan toegevoegd en het sap raakt volledig geoxideerd. Het heldere sap wordt vervolgens vergist bij 11°-15°C wat resulteert in een wijn, zo bleek als water, hoog in de zuren en op dat moment zonder enige smaak.

Deze jonge wijn wordt gebotteld en dan gebeurt er iets magisch: “Hij ontwikkelt zich tot een schitterende, minerale wijn met veel textuur….. Het is het klassieke verhaal van een lelijk eendje die in een prachtige zwaan verandert”, aldus Alister Purbrick, wijnmaker en deel van de 4e generatie. “Wat deze wijze van wijnmaken zo mooi maakt is, dat de ontwikkeling op fles zeer langzaam verloopt en dat de wijn een enorm bewaarpotentieel heeft.

Land van herkomst: Australie
Druiven: Marsanne
Serveertemperatuur: 10 – 12 °C
Houtlagering: Geen
Gerechten: Kazen, paté, zalm
Wijnhuis: Tahbilk
Appellation: Nagambie Lakes
Alcohol: 11.0
Smaak: Droog
Subgroep: Witte wijn

€24,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button